23/3/12

Άνθη της μπανάνας

Как цветет банан
Как цветет банан

Как цветет банан
Как цветет банан

Εδώ είναι τα γεγονότα που δεν ξέρατε για τις μπανάνες.
• Μπανάνα - είναι μούρο. Μπανάνα πολλές φορές φτάνει σε 10 μέτρα ύψος και 40 εκατοστά σε διάμετρο. Σε ένα φυτό κρέμεται συνήθως 300 καρπούς βάρους 500 kg.
• Οι μπανάνες δεν είναι μόνο κίτρινες, αλλά και κόκκινες. Οι κόκκινες είναι πιο τρυφερές, αλλά δεν αντέχουν τη μεταφορά. Σεϋχέλλες  - το μόνο μέρος στον κόσμο, όπου υπάρχουν χρυσές, κόκκινες και μαύρες μπανάνες. Εκεί είναι ένα πιάτο που σερβίρεται στους αστακούς και τα οστρακοειδή.
• Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνη Β6 περισσότερο από ό, τι άλλα φρούτα. Είναι γνωστό ότι αυτή η βιταμίνη είναι υπεύθυνη για την καλή διάθεση. 


• Το ποσό της καλλιέργειας της μπανάνας είναι στη δεύτερη θέση ως  μεγαλύτερη καλλιέργεια στον κόσμο, ξεπερνά τα σταφύλια (τρίτη θέση), αποδίδοντας την πρώτη θέση στα πορτοκάλια.
• Ινδία και η Βραζιλία παράγουν μπανάνες περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.
• Μία μπανάνα περιέχει 300 mg κάλιου, που βοηθά στην καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και ενισχύει τον καρδιακό μυ. Ο καθένας μας χρειάζεται μια ημέρα 3 ή 4 g υπερμαγγανικού καλίου.
• Το παγκόσμιο ρεκόρ για να φάει κάποιος μπανάνα σε 1 ώρα - 81 μπανάνα.
• Ένας από τους τύπους της μπανάνας στη Λατινική ονομάζεται «Μούσα sapientum», που σημαίνει "ο καρπός του σοφού».
Και κάτι ακόμα!!
Αρχικά στη Νότια Ινδία, οι μπανάνες καλλιεργούνται για σχεδόν 3.000 χρόνια, στην Ευρώπη μέχρι τον 20ο αιώνα τις θεωρούσαν πολυτέλεια. Τώρα, οι μπανάνες εισάγονται από πολλές χώρες.
Στον πολτό της μπανάνας έχει πολλές σακχαρόζη, βιταμίνες C, Β1, Β2, PP, E, καροτίνη, ένζυμα, μέταλλα (κυρίως κάλιο), οργανικά οξέα (μηλικό κυριαρχεί), φυτικές ίνες, πτητικό έλαιο, άμυλο.
Μπανάνες δεν τρώνε μόνο αλλά τις χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν κρασί, μπύρα, το ξύδι, μαρμελάδα, παγωτό.
Ποτέ μην αποθηκεύετε τις μπανάνες στο ψυγείο, καθώς μαυρίζουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου