23/3/12

Σιντριβάνια με ιδέα

Φωτιζόμενα και με μουσική, με χορό και τραγούδι, παλιά και μοντέρνα - μια συλλογή από όμορφα σιντριβάνια του κόσμου.

Σιντριβάνι-χοάνη



Σιντριβάνι Χάρυβδη (Charybdis Vortex Fountain) δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα και το «καλλιτέχνη του νερού" William Pye και βρίσκεται κοντά Seaham Hall στο Sunderland, Ηνωμένο Βασίλειο.

Σιντριβάνι Swarovski



Κοσμεί την είσοδο του μουσείου κρυστάλλους Swarovski στην Αυστρία και είναι σε μορφή ενός γίγαντα. Τα μάτια του είναι κατασκευασμένα από πράσινα κρύσταλλα, και απο το στόμα του πέφτει ένας καταρράκτης.

Σιντριβάνι του υδραργύρου



Αντί του νερού σε αυτό το σιντριβάνι ρέει υδράργυρος προς τιμήν των θυμάτων ισπανικών ανθρακωρύχων. Για πρώτη φορά το έδειξαν το 1937, και μετά έχει αποδειχθεί η τοξικότητα του υδραργύρου και των ατμών του, οπότε σιντριβάνι φυλακίστηκε σε υάλινη «φέρετρο».

Κατω απο τη βροχή


Γλυπτό σιντριβάνι με τη μορφή ενός ανθρώπου κάτω από μια ομπρέλα μπορεί να δει καθένας στον βοτανικό κήπο του St Kilda στην Αυστραλία.

Βρύσι





Σιντριβάνι-Ηφαίστειο



Το πολύ γνωστό αξιοθέατο της πρωτεύουσας ΗΑΕ. Μέσα συντριβάνι φωτίζεται με πορτοκαλί χρώμα, δίνοντας την εντύπωση λάβας που εκρήγνυται από τον κρατήρα.

Σιντριβάνι του Οράτιο Ντότζα



Σιντριβάνι, που πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή του Dodge. Βρίσκεται στο Ντιτρόιτ, Μίτσιγκαν.

Σιντριβάνι "Δράκος"



Ένα από τα πιο όμορφα σιντριβάνια στον πλανήτη - "Σιντριβάνι του Δράκου» βρίσκεται στην ιταλική πόλη Τίβολι, χτίστηκε το 1572. Και είναι ο πατέρας των σιντριβανιών σε όλο τον κόσμο.

Σιντριβάνι Ντουμπάι 



Dubai Fountain - μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο και πιο ακριβό σιντριβάνι του κόσμου. Το ύψος του νερού φτάνει 150 μέτρα. Σιντριβάνι φωτίζεται με 50  χρωματιστά φώτα και έχει 6.000 πηγές φωτός.

Σιντριβάνι "Μπελάτζιο"



Dancing Fountain "Bellagio" στο Λας Βέγκας. Κάθε βράδυ, το συντριβάνι χορεύει με τη μουσική γνωστούς  τραγουδιστές της όπερας. 1175 πίδακες νερού 80 μέτρα ύψος, με 4500 οπίσθιο φωτισμό και 40 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία του.

Το συντριβάνι της Γενεύης



Ένα από τα ψηλότερα σιντριβάνια στον κόσμο. Το ύψος του είναι 140 μέτρα, και ο ρυθμός απόρριψης του νερού είναι 200 χλμ/ώρα Παρά το γεγονός ότι το συντριβάνι φωτίζεται τη νύχτα, πάνω απ 'όλα ήταν εντυπωσιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας, χάρη στα τεράστια ουράνια τόξα, που παίζουν στον ήλιο.

Το συντριβάνι της περιπλάνησης


Σουρεαλιστικό σιντριβάνι με τη μορφή κύβων, που κρέμονται στον αέρα, του σχεδιαστή Isamu Noguchi και βρίσκεται στην ιαπωνική πόλη της Οσάκα.

Η γέφυρα-σιντριβάνι



«Σιντριβάνι του ουράνιου τόξου" - μεγαλύτερο σιντριβάνι στον κόσμο (μήκος - 1140 μ.). Η γέφυρα ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού Hanshi στη Νότια Κορέα της πόλης Σεούλ. Η μουσική, που φωτίζεται με χρωματιστά LED κινεί τη ροή νερού, στο τέλος κάνει ένα όμορφο χορό.

Σιντριβάνι "Βροχή της Αγάπης"


Βρίσκεται στην καρδιά της τουρκικής πόλης Κεμέρ.

Μεγάλο σιντριβάνι της Peterhof

Μοναδικά σιντριβάνια στην Αγία Πετρούπολη με 37 αγάλματα, 29 ανάγλυφα και περισσότερα από 150 μικρά διακοσμητικά στολίδια.

Σιντριβάνι "ελεύθερο Κεμπέκ»

Σιντριβάνι βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο.

Σιντριβάνι 71

Αυτό το εντυπωσιακό σιντριβάνι βρίσκεται στην εθνική οδό 71, Οχάιο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σιντριβάνι με φαντάσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου