25/8/11

Σχεδιασμός των προφυλακτικών

Σχεδιασμός των προφυλακτικών - από τη συσκευασία μέχρι το σχήμα του προϊόν - μας εκπλήσσει με την ποικιλία τις λύσεις.









Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, η ιστορία των προφυλακτικών κρατάει τουλάχιστον 400 χρόνια. Και όλο αυτό το διάστημα, οι κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται διαρκώς, προσπαθώντας να δημιουργήσουν το πιο λεπτό, πιο φωτεινό, πιο νόστιμο και πιο βολικό προφυλακτικό.

Επιπλέον, με το σχεδιασμό των προφυλακτικών και την συσκευασία τους ασχολούνται όχι μόνο παραγωγοί και στούντιο σχεδιασμού, αλλά και τα νομαρχεία τις πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο, με σκοπό  της προώθησης του υγιεινού τουρισμού.

 
Θα σας παρουσιάσω τα πιο ενδιαφέρον προϊόντα από την άποψη του σχεδιασμού της συσκευασίας, του ίδιου του προϊόν, την ονοματοδοσία και τη συνεργασία με άλλες μάρκες των προφυλακτικών.




Διαφήμιση α-λα Japan

Όταν στους Ιάπωνες τελειώνει το γάλα στο ψυγείο, αυτοί, όπως και εμείς  πηγαίνουν να το αγοράσουν. Αλλά το κάνουν με εντελώς διαφορετικό από μας τρόπο.

Οι πρωτογωνιστριές της ταινίας - μητέρα και κόρη - πάνε για το γάλα χορεύοντας ένα τρελό break-dance.

Δεν είναι γραφικά του υπολογιστή, είναι ένας πραγματικός χορός μίας ταλαντούχας, κοριτσιού που πήρε συμμετοχή στις διαφημίσεις του γάλακτος το 2010.

 

Hatsune Miku

Για πρώτη φορά στον κόσμο! Σε μια συναυλία στην Ιαπωνία έπαιξε ένα πραγματικό ολόγραμμα! Hatsune Miku, η αγαπημένη ηρωίδα της μιας ιαπωνικής σειράς κινουμένων σχεδίων τραγουδούσε στη σκηνή. Οι κινήσεις της υποστηριζόταν από τρία μόνιμα λέιζερ στις πλευρές και με μια μεγάλη οθόνη πίσω της. Η επιτυχία ήταν εκπληκτική! Δείτε και μόνοι σας ...

Μπέτι Μπουπ


«...Το κεφάλι - ένα γιγαντιαίο φιστίκι, πυκνά ζωγραφισμένα μάτια με μάσκαρα, τα χείλη σε σχήμα του τόξου, φωνή μαριονέτας, κατσαρά μαλλιά και το φόρεμα που δεν κρύβει τίποτα - το τέλειο καυτό μωρό, τόσο αγαπημένο από τους Αμερικανούς - η Μπέτι κέρδισε τις καρδιές όλης της χώρας το 1932 στο πρώτο κινουμένο σχεδίο "Star "..."



Στις αρχές ήταν ένας σκύλος, κανίς. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο



21/8/11

Sayaka Ganz Kayata

Χρησιμοποιώντας το φθηνότερο υλικό - πλαστικά σκεύη και άλλα οικιακά είδη, Sayaka Ganz Kayata δημιουργεί γλυπτά, τα οποία φαίνονται απολύτως ανεκτίμητα (και πωλούνται περισσότερο από 12.500 δολάρια το καθένα). Sayaka γεννήθηκε στη Γιοκοχάμα (Ιαπωνία), δηλώνει ότι «οι Σιντοϊστές ισχυρίζονται ότι όλα τα αντικείμενα και οι οργανισμοί έχουν μια ψυχή, και τα στοιχεία που είναι πεταμένα φωνάζουν στον κάδο. Αυτή τη φιλοσοφία διδάσκουνται τα παιδιά στο νηπιαγωγείο».