30/8/11

Πως να αποθηκεύσουμε βίντεο από Youtube χωρις κανένα πρόγραμμα

Λίγοι ξέρετε ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε το βίντεο που σας άρεσε χωρίς κανένα απολύτως πρόγραμμα (εκτός από το πρόγραμμα περιήγησης). Κατά την προβολή του βίντεο στο σκληρό δίσκο μένει ένα προσωρινό αρχείο, που δεν έχει τη συνήθη επέκταση και βρίσκεται σε έναν κατάλογο με τα άλλα προσωρινά αρχεία Internet. Αρκεί να αλλάξετε την επέκταση του αρχείου για κάτι γνωστό, όπως FLV ή MP4, και βίντεο μπορεί να προβληθεί από οποιοδήποτε player, ας πούμε, το Media Player Classic.


Για παράδειγμα, αν έχετε δει το κλιπ στο YouTube, χρησιμοποιώντας το Opera, αποθηκεύεται στα προσωρινά δεδομένα. Για τα Windows 7, η διαδρομή είναι C: \ Users \ Όνομα_χρήστη \ AppData \ Local \ Opera \ Opera \ cache. Μπορείτε να μάθετε τη ακριβής διεύθυνση, πληκτρολογώντας στη γραμμή browser opera:about. Μετά από αυτό, ο browser σας ανοίγει μια σελίδα με πληροφορίες για την τοποθεσία όλων των αρχείων ρύθμισης και προσωρινών προγραμμάτων.
Στην περίπτωση του Firefox για να βρείτε το αρχείο που θέλετε, είναι ακόμα πιο εύκολο - το πρόγραμμα περιήγησης ίδια θα πει το δρόμο, όπου αποθηκεύεται το βίντεο. Να κάνετε μερικά απλά βήματα. Πληκτρολογήστε στη γραμμή διευθύνσεων about: cache. Διεύθυνση του φακέλου όπου αποθηκεύονται προσωρινά αρχεία είναι
Disk cache device. Η προεπιλογή είναι C:\Users\Имя_пользователя\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\echniiee.default\Cache.Τώρα, αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο List Cache Entries, μπορείτε να δείτε μια λεπτομερή λίστα με αναφορές στα προσωρινά αρχεία με το μέγεθος τους, την ημερομηνία, την αποθήκευση σε δίσκο, καθώς και την ημερομηνία όταν το αρχείο θα διαγραφεί. Και αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο, οποίο χρειάζεστε, μπορείτε να δείτε την ακριβή διαδρομή για το αρχείο στο δίσκο.
, μπορείτε να δείτε μια λεπτομερή λίστα με αναφορές στα προσωρινά αρχεία με το μέγεθος τους, την ημερομηνία, την αποθήκευση σε δίσκο, καθώς και την ημερομηνία όταν το αρχείο θα διαγραφεί. Και αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο, οποίο χρειάζεστε - μπορείτε να δείτε την ακριβής διαδρομή προς το αρχείο.



 


Google Chrome κατά τη προεπιλογή αποθηκεύει τη μνήμη cache στο φάκελο C: \ Users \ Όνομα χρήστη \ Local Settings \ Application Data \ Google \ Chrome \ User Data \ Προεπιλεγμένη Cache \. Και για να εξαγάγετε τα αρχεία από την cache του Internet Explorer, θα πρέπει να πάτε στο φάκελο C: \ Users \ Όνομα χρήστη \ AppData \ Local \ Microsoft \ Windows \ Temporary Internet Files \ Content.IE5.
Εάν είστε πάρα πολύ τεμπέληδες για να ψάξετε
βίντεο μέσα από εκατοντάδες  προσωρινά αρχεία Internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο για "τεμπέληδες". Φτάνει να αλλάξετε ελαφρώς το σύνδεσμο για το βίντεο, αλλάζοντας youtube.com στην αρχή της διεύθυνσης για την kissyoutube.com, keepyoutube.com ή saveyoutube.com. Αφού κάνετε κλικ σε μια σύνδεση θα είναι προσβάσιμη υπηρεσία Web,  οποία προσφέρει κατέβασμα ταινίας με τη δική σας επιλογή της ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου