29/8/11

Το βιογραφικό

Απλά γράμματα σε ένα απλό φύλλο χαρτιού; Βαρετό! Το βιογραφικό σας πρέπει να παρατηρήσουν και να μη το πετάξουν στο καλάθι άχρηστων. 

Businessinsider λέει για τους ανθρώπους που κατάφεραν να εκπλήσσουν τους εργοδότες
1. Αυτό είναι το βιογραφικό του Scott Steadman. Το πήγε για την πρώτη συνέντευξη σε ένα τοπικό κατάστημα. Όταν ο διαχειριστής είδε «δημιουργία» του, σήκωσε τα φρύδια και είπε, "Λοιπόν, είναι περίεργο." Scott σκέφτηκε ότι ήταν μια αποτυχία. Αλλά το ίδιο βράδυ χτύπησε τηλέφωνο του σπιτιού του. Οι άνθρωποι από τα κεντρικά γραφεία πρότειναν στον Scott να αναλάβει ολόκληρο τμήμα σχεδιασμού και διαφήμισής της εταιρείας.


 


2. Scott Nelson χρησιμοποίησε στη συνοπτική παρουσίασή του την τεχνολογία scanimation, όταν με τη κίνηση του χαρτιού από μία πλευρά στην άλλη, η εικόνα κινείται. Χταπόδι στο βιογραφικό έχει πλοκάμια που άλλαζαν χρώματα. σε διάφορα χρώματα. Η δημιουργικότητα του Scott έπαιξε πλάκα μαζί του. Ο διευθυντής αργότερα παραδέχθηκε ότι αρχικά το πέρασε για τυπογραφικό διαφημιστικό φυλλάδιο και ήθελε να το ρίξει στα σκουπίδια, αλλά εντελώς τυχαία παρατήρησε την συνοδευτική επιστολή.
 


3. Αυτό το παιδί έβαλε το βιογραφικό του πάνω στη συσκευασία του γάλακτος.
 


4. Ο δημιουργός αυτού του βιογραφικού η Sarah Odgers λέει ότι η τολμηρή μορφή πείναι καλύτερα προσαρμοσμένη για τους σχεδιαστές και άλλα δημιουργικά επαγγέλματα. Μια φορά το παρουσίασε σε ένα δημόσιο γραφείο, η γυναίκα που έπαιρνε τη συνέντευξη, το "γωνιακό" βιογραφικό ήταν υπερβολικά δημιουργικό. Η Sarah με ειρωνεία παρακολουθούσε την αντίδραση της κυρίας... Την δουλειά, βέβαια δεν τη πήρε, αλλά πολύ σύντομα βρήκε θέση σε πιο δημιουργικό περιβάλλον. 


5. Όταν η Kendra Wig έμαθε για μια κενή θέση στην εταιρεία που δημιουργεί τα παιχνίδια Lego, ήταν κατανοητό ότι απλό βιογραφικό δεν θα λειτουργήσει. Έτσι είχε μαζέψει από lego-κομμάτια το μασκότ της εταιρείας - το ψάρι και έβαλε το βιογραφικό στο στόμα του. Δυστυχώς η Kendra δεν πήρε τη δουλειά, αλλά HR ανταποκρίθηκε με πολλά θαυμαστικά και είπε ότι θα την ενημερώσει για μία πιθανή θέση. 
 


 6. Brian Moose πραγματικά ήθελε να μπει στο στούντιο Pixar, για αυτό έβαλε  την καρδιά και την ψυχή του για να δημιουργήσει ένα βιογραφικό σημείωμα.
 


7. Hagan Blaut δημοσίευσε ένα βιογραφικό στο Facebook και στο Twitter, ζήτησε από τους φίλους του να στείλουν αυτό το σύνδεσμο σε όσους ενδιαφέρονται και πήγε για ύπνο. Το επόμενο πρωί το βιογραφικό του είχε 500 επισκέψεις. Μέχρι το τέλος του μήνα υπήρχαν άλλες 100.000 επισκέψεις. Η ιστορία του έγινε σε δημοφιλής σε Mashable, στο Yahoo Finance, Fast Company και άλλους. Αλλά το πιο σημαντικό - είχε προσκληθεί σε διάφορες συνεντεύξεις, μια από τα οποία του έδωσε μια θέση εργασίας. Blaug λέει ότι  όλες οι απαντήσεις δεν ήταν θετικές, αλλά στη συνέχεια ο ίδιος παρατήρησε ότι τα αρνητικά σχόλια - είναι φυσιολογικό. Αν δεν έχετε εχθρούς, κάνετε κάτι λάθος.

Τώρα ο Blaut βοηθά τους άλλους ανθρώπους για να δημιουργούν ασυνήθιστα βιογραφικά. 
 


 8. Αυτό είναι ένα από τα έργα Blaut για τον πελάτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο καθήκον ενός βιογραφικού σημειώματος  - είναι να εξαναγκάσει τον εργοδότη να πιστέψει ότι την όλη σας τη καριέρα την κάνατε μόνο και μόνο για να μπείτε στην εταιρεία του.
 



9. Craig Bot δημιούργησε ένα παιχνίδι. Αυτό τον βοήθησε να πάρει μια συνέντευξη στην Apple.  Την εργασία δεν τη πήρε, αλλά έμεινε ικανοποιημένος.
 





10.
Κατά τη διάρκεια ενός πρωινού Victor Rodriguez αναρωτήθηκε: «Γιατί, στην πραγματικότητα, όλα τα βιογραφικά μοιάζουν ένα με το άλλο ...."


 


11. Riccardo Sabatini ανανέωνε το βιογραφικό του πολλές φορές. Κάθε φορά κατάφερνε να δημιουργήσει κάτι  εντυπωσιακό. 


12. Ιρλανδός  Πτυχιούχος κολλεγίου έχει δαπανήσει περίπου 3 χιλιάδες δολάρια για διαφημίσεις στους δρόμους, προσπαθώντας να  ενθαρρύνει τους εργοδότες να τον προσλάβουν. Bookmaker Paddy Power company τον άκουσε και του  ανέθεσε  θέση τον επικεφαλή των δημοσίων σχέσεων.
 
Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου