4/9/11

Η σκιά έχει καλλητεχνική αξία

  Οι καλλιτέχνες εδώ έχουν χρησιμοποιήσει τρεις χιλιάδες καπάκια για μια πινακίδα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την κατεύθυνση του φως. Kopilayn: "Δοκιμάστε την ανάλαφρη πλευρά της σκιάς».
 

 


Για να δημιουργηθεί ένα έργο τέχνης δεν χρειάζεται μελάνι και χαρτί.
Kumi Yamashita δημιουργεί το δικό του άτυπο έργο με σωστά αντικείμενα και τις σκιές τους. Με την πρώτη ματιά, η εγκατάσταση στον τοίχο - είναι απλώς ένας σωρός από διάσπαρτα γράμματα ή αντικείμενα. Αλλά με το σωστό φωτισμό, δημιουργείται μια εικόνα στον τοίχο.













  Τα πειράματα με μια σκιά στη δεκαετία του '70 του περασμένου αιώνα ξεκίνησε ο διάσημος Ιάπωνας καλλιτέχνης και γραφίστας Shigeo Fukuda. Στο έργο του Φουκούντα (1932-2009), που θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του σύγχρονου σχολείου του ιαπωνικού σχεδιασμού, χρησιμοποιείται ενεργά τις τεχνικές των οπτικών ψευδαισθήσεων. Για παράδειγμα, στο περίφημο γλυπτό "μεσημεριανό γεύμα σε ένα κράνος μοτοσικλέτας», ο κ. Shigeo τοποθέτησε  εκατοντάδες πιρούνια, κουτάλια, μαχαίρια, τα οποία ρίχνουν μια σκιά σε σχήμα μιας μοτοσικλέτας.
 
Αυτή η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως σε διαφήμιση. Τα Χριστούγεννα 2007, John Lewis, ένα μεγάλο δίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει ξεκινήσει μια διαφημιστική εκστρατεία για τα δώρα Χριστουγέννων, που δεν είναι απλά αντικείμενα, αλλά μέρος της ψυχής του δωρητή ψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου