4/9/11

Τα πιο μη δημοφιλή επαγγέλματα του κόσμου

Με βάση του περιοδικό «Popular Science», υπάρχει μία λίστα με τα επαγγέλματα στα οποία η ανθρώπινη εργασία δεν μπορεί να ανταμείψει με μισθό.
 

10η θέση: Ερευνητής των κοπράνων φαλαινών.Είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη εργασία, όπου ερευνώντας τα περιττώματα, οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν πολλά για τις φάλαινες, ιδίως, να καθοριστεί το επίπεδο των ορμονών, τη γενετική έρευνα. Η πρωτοπόρος του επαγγέλματος ήταν Rosamund Roland το 1999.


9η θέση: Δικαστικός εντομολόγος.Με λίγα λόγια λοιπόν, είανι ένα άτομο που βοηθά την έρευνα για την αποκάλυψη της δολοφονίας. Το αντικείμενο της μελέτης είναι τα έντομα, που αφήνοντας στα πτώματα το αυγό, αργότερα εξελίσσονται σε προνύμφες, χρυσαλίδες, έτσι οι επιστήμονες μπορούν να μάθουν - πόσος χρόνος έχει περάσει από το θάνατο.
 

Θέση 8: Ένας ερευνητής για την παρουσία του ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση των αθλητών- απατεώνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και αν ένας επιστήμονας από το 4000 δείγματα, τα οποία έρχονται στο εργαστήριο μέσα σε 21 ημέρες, θα βρει κάποιον - με αυτό θα έχει την οργή ενός ολόκληρου έθνους.
 

Θέση 7: "Πειραματοάνθρωπος".Για παράδειγμα, η δουλειά σε πειράματα σχετικά με τις επιδράσεις της βαρύτητας στα οστά και τους μύες του ανθρώπου. Σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν ατροφία των μυών και αποδυνάμωση του ιστού των οστών, οι ερευνητές αναπτύσσουν μια ειδική μεταχείριση για τις μακροχρόνιες πτήσεις. Για να επιτευχθούν οι επιδράσεις που προκαλούνται από την έλλειψη βαρύτητας, πρέπει να πάρετε τους εθελοντές να ξαπλώσουν ακίνητοι για εβδομάδες. Φυσικά, μια σταθερή κατάσταση και χάσιμο χρόνου σπαταλιέται offset - 6 χιλιάδες δολάρια.
 

6η θέση: Ένας ειδικός στην ασφάλεια υπολογιστών εταιρεία «Microsoft».Οι ειδικοί σε αυτό το τομέα λες και φοράνε μπλούζα "Σπάστε με, Ή μάλλον τη δουλειά μου". Οι εργαζόμενοι του Κέντρου για την ασφάλεια κάθε μέρα κρατάνε αγώνα με τους χάκερ, όπως ήταν η καταστροφή του Death Star. Πλέον θα πρέπει επίσης να εργαστεί για να αντιμετωπίσει όλες τις ιδιορρυθμίες των προϊόντων της εταιρείας, όπου μόνον ο ένας Internet Explorer έχει πάνω από 300 διαφορετικές συνθέσεις. Αυτό κάνει το έργο κουραστικό.
 

5η θέση: Ειδίκευση στη διατήρηση των πρωτοτύπων.5 ημέρες την εβδομάδα, 8 ώρες την ημέρα, ο ειδικός είναι σε ατμούς φορμαλδεΰδης, όπου ετοιμάζει βιολογικά δείγματα (κονσέρβες σκουλήκια, βατράχους, τις γάτες, κατσαρίδες, κ.λπ.) για τους μαθητές στα σχολεία και τα κολέγια.
 

4η θέση: Αρχαιολόγος στα σκουπίδια
Το 1973, ο William Rathje από το Πανεπιστημίου του Στάνφορντ άρχισε τις εργασίες του. Εξετάζει σύγχρονες καταναλωτικές συνήθειες και πόσο γρήγορα αποσυντίθουνται σκουπίδια. Επιστήμονας σκάβει πηγάδια 15-20 μέτρα βάθος, και καταλογογραφεί τους 20-30 τόνους σκουπιδιών. Με βάση τα αρχεία και τους καταλόγους αποκαλύπτει το ποσοστό ενός συγκεκριμένου τύπου αποβλήτων στο σύνολο των αποβλήτων, και τον ρυθμό της επέκτασης.
 

3η θέση: Αποστείρωση του ελέφαντα
Αποστείρωση ενός μεγαλύτερου ζώου της γης γίνεται επίπονη για έναν ειδικό. Η εργασία είναι να ελέγχει το κοπάδι των ελεφάντων στην Αφρική, οποίο ανήκει στον κύριο κτηνίατρο πάρκο, το ζωικό βασίλειο της Disney στη Φλόριντα - Mark Setter. Από την διαδικασία αποστείρωσης χωρίς επιπλοκές είχαν περάσει ήδη τέσσερις ελέφαντες.
 

2η θέση: Ωκεανογράφος.Οι άνθρωποι για τους οποίους κάθε ημέρα δεν φέρνει καλά νέα.
 

1η θέση: Ένας δύτης στα επικίνδυνα απόβλητα.Φανταστείτε ότι πρέπει να βουτήξετε στο ιδιαίτερα επικίνδυνο περιβάλλον.
Οι καταδύτες υπονόμους κολυμπούν στα σύννεφα των απορριμμάτων, μέσα σε πυρηνικούς αντιδραστήρες και διαρροές τοξικών ουσιών στην ακτή και άλλες πλωτές οδούς της Αμερικής. Σε περίπτωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, μια ομάδα δυτών πραγματοποιεί το βιομηχανικό καθαρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου