1. Μάτι τόνου.
Αυτό το θαύμα της τέχνης του μαγειρέματος μπορεί να βρεθεί μόνο στην Ιαπωνία. Σίγουρα είναι το πιο τεράστιο μάτι ψαριού που έχετε δει ποτέ. Ο μόνος τρόπος για να φάμε αυτό το πράγμα - γρήγορο για να το καταπιούμε και να το ξεχάσουμε, αλλιώς οι συνέπειες θα είναι πολύ προβλέψιμες. μμμ... νοστημιά...
2. Ζωμό αίματος.
Αυτές οι αιματηρές των συνηθισμένων τροφίμων βρίσκονται στα εργαστήρια μαγειρικής στο Λάος.
3. Βοοειδή όρχεις
Αυτή είναι η πιο κοινή τροφή στο νοικοκυριό, στο νότιο τμήμα της Κίνας, πολύ συχνά μπορείτε να δείτε πώς οι μπάλες ταύρου κρέμονται σε κρεοπωλείο, μαζί με άλλα είδη κρεάτων.
4. Βραστή νυχτερίδα - πολύτιμη τροφή στην Ασία. Και αυτό το πιάτο δεν είναι αρκετά φθηνό, είναι μια πραγματική λιχουδιά. Μπορείτε να το δοκιμάσετε στα Φίτζι, και άλλες ασιατικές χώρες, γεύσεις όπως το κοτόπουλο.
5. Χοιρινό μυαλό.
6. Βραστό αυγό πάπιας, στο οποίο ήδη υπάρχει το μικρό με το φτέρωμα, ράμφος, και τους χόνδρους. Καταναλώνονται κυρίως στην Καμπότζη.
7. Ποντίκια στο κρασί.
8. Βραστό κεφάλι πρόβειο.
Αυτό διανέμεται στη Μέση Ανατολή - στο Ιράν, στο Ιράκ. Αυτό το πιάτο σερβίρεται στο τραπέζι, ακόμα και στο Καζακστάν, και το κόβει πιο διακεκριμένο μέλος της οικογένειας!
9. Hakarl - σάπιο κρέας καρχαρία.
Hakarl -είναι σάπιο σάρκα του γίγαντα καρχαρίες της Γροιλανδίας . Άμβρα hakarl μιάζει με οσμή που επικρατεί στις δημόσιες τουαλέτες.
Στην Ισλανδία, αυτή η λιχουδιά μπαίνει στο υποχρεωτικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
10. Kiviak - φώκιες, γεμιστές με γλάρους. Είναι μια συνταγή για ένα γεύμα Χριστουγέννων στην κουζίνα του πιο βόρειων λαών που ζουν νοτίως της Αρκτικής από τη Γροιλανδία στην Τσουκότκα.
11. Lyutefisk.
Δημοφιλές στη Νορβηγία και στη Σουηδία, το πιάτο είναι σχετικά απλό: αποξηραμένα ψάρια, συνήθως γάδος ή ο μπακαλιάρος, τρεις ημέρες εμποτισμένα σε διάλυμα καυστικής σόδας, και στη συνέχεια, λίγες μέρες στο νερό. Μυρωδιά δεν παίζεται!!!!!
12. Surstroemming είναι μια κονσέρβα που προέρχονται από ζύμωση ρέγγας.
13. Casu marzu
Casu marzu — είδος τυριού που παράγεται στη Σαρδηνία, το πιο γνωστό από το περιεχόμενο των ζωντανές προνύμφες εντόμων.
Οι προνύμφες είναι μικρά (8 mm) σκουλήκια. Όταν είναι ανήσυχα, είναι σε θέση να πηδήξουν σε μια απόσταση 15 εκατοστών. Για το λόγο αυτό, για όλους που θέλουν να γευτούν τη Kasu Marci συνιστάται κατά τη διάρκεια γευμάτων να προστατεύουν τα μάτια τους.
14. Haggis
Haggis έιναι πρώτο στομάχι προβάτου. Έτσι, είναι γνωστό το εθνικό πιάτο της Σκωτίας, που αποτελούν αρνίσιο κρέας, καρδιά, στομάχι, τους πνεύμονες και το συκώτι.
15. Eskamoles.
Το Εθνικό μεξικάνικο πιάτο - αυγά των γιγάντιων μαύρων μυρμηγκιών που ζουν στην αγαύη. Συνήθως τα φάνε σε τάκος με σάλτσα γκουακαμόλε.
16. Sannakji - ένα ζωντανό χταπόδι. Στην Κορέα, θεωρείται εξαιρετική λιχουδιά. Μπορείτε να επιλέξετε το χταπόδι σε μεγάλα ενυδρεία, που συνήθως βρίσκονται στην είσοδο του εστιατορίου.
Ζωντανό ακόμη μωρό-χταπόδι κόβουμε και σερβίρουμε πασπαλισμένο με σουσάμι. Πλοκάμια συνεχίζουν να κινούνται... Γλύκα....
17. Τηγανιτό χαμστεράκι
18. Αρουραίοι
19. Μεταξοσκώληκας
20. Τηγανιτοί σκορπιοί
Μαρινάρετε για 30 λεπτά στο λευκό κρασί, προσθέτουμε μέλι και λεμόνι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς C για 5 λεπτά. Τρίβουμε το σκόρδο, πιπέρι και αλάτι. Βάζουμε σε σουβλάκι μερικά πτώματα και σερβίρουμε
21. Жареные тарантулы.
Пауки как пауки, только жареные и ядовитые. Разумеется, перед приготовлением ядовитые клыки удаляеются. Паучьи лапки, брюшко и ядовитые челюсти отдельно настаивают на рисовом вине — получается темно-коричневая мутная жидкость, которая поднимает общий тонус. В Камбодже между прочим жареные тарантулы считаются знатным деликатесом, почти как черная икра на Западе.
22. Кузнечики.
В Камбодже одно из самых популярных блюд — это особым образом приготовленные кузнечики. А еще кузнечиков обожают в США, в штате Миссури. Едят кузнечиков жареными, лучше горячими, в соевом или рыбном соусе, обильно посыпая красным острым перцем. Голову и лапки лучше сразу отделить вместе с желудком. Лапки — еда на любителя, они съедобны, но бывают необычайно длинными, поэтому их невозможно проглотить, не перекусив сначала каждую пополам. На вкус чем-то напоминают жареную картошку со своеобразным сливочным, чуть сладковатым привкусом.
так, в миссури я ни ногой
23. Тараканы во фритюре.
То же самое, что и кузнечики, только тараканы.
24. Личинки пчел.
В Китае пасечники едят пчелиные личинки. Поэтому пасечники отличаются силой и мужественностью. Личинки едят в сыром виде прямо в сотах с медом. Жаренные с солью и перцем, они служат отличной закуской к пиву. А еще из них готовят паштет. На вкус: в сыром виде имеют очень изысканный сладкий кремовый вкус
25. Суп из плаценты оленя.
Очень хорошее средство для мужской потенции и работы почек. Если нет возможности найти в натуральном виде, говорят можно купить в пилюлях.
26. Яички ягненка.
Из них еще готовят сотэ со специями и лимонным соком.
27. Пенис вола.
Основной довод, делающий пищу из гениталий животных привлекательной для человека это — тестостерон, вырабатываемый семенниками половой гормон. Такого рода рецепты во множестве используются и сегодня, особенно в Азии, где, в частности, вера в то, что суп из пениса тигра способен преобразить интимную жизнь, немало способствовала катастрофическому сокращению численности этого хищника. Вол, в отличие от тигра, пока еще не находится на грани исчезновения.
28. Мозг обезьяны.
Это не только туристический миф или сцена из «Индианы Джонса»: есть люди, которые регулярно питаются сырыми обезьяньими мозгами. Хотя в знаменитую байку о ресторанном блюде «мозги живой обезьяны» веры мало. В Камбодже на базаре можно запросто и недорого купить кило-два обезьяньих мозгов и тут же, на месте, скушать. Никто не сочтет это странным или безобразным.
29. Крокодил.
Просто крокодил.
Αυτό το θαύμα της τέχνης του μαγειρέματος μπορεί να βρεθεί μόνο στην Ιαπωνία. Σίγουρα είναι το πιο τεράστιο μάτι ψαριού που έχετε δει ποτέ. Ο μόνος τρόπος για να φάμε αυτό το πράγμα - γρήγορο για να το καταπιούμε και να το ξεχάσουμε, αλλιώς οι συνέπειες θα είναι πολύ προβλέψιμες. μμμ... νοστημιά...
2. Ζωμό αίματος.
Αυτές οι αιματηρές των συνηθισμένων τροφίμων βρίσκονται στα εργαστήρια μαγειρικής στο Λάος.
3. Βοοειδή όρχεις
Αυτή είναι η πιο κοινή τροφή στο νοικοκυριό, στο νότιο τμήμα της Κίνας, πολύ συχνά μπορείτε να δείτε πώς οι μπάλες ταύρου κρέμονται σε κρεοπωλείο, μαζί με άλλα είδη κρεάτων.
4. Βραστή νυχτερίδα - πολύτιμη τροφή στην Ασία. Και αυτό το πιάτο δεν είναι αρκετά φθηνό, είναι μια πραγματική λιχουδιά. Μπορείτε να το δοκιμάσετε στα Φίτζι, και άλλες ασιατικές χώρες, γεύσεις όπως το κοτόπουλο.
5. Χοιρινό μυαλό.
6. Βραστό αυγό πάπιας, στο οποίο ήδη υπάρχει το μικρό με το φτέρωμα, ράμφος, και τους χόνδρους. Καταναλώνονται κυρίως στην Καμπότζη.
7. Ποντίκια στο κρασί.
8. Βραστό κεφάλι πρόβειο.
Αυτό διανέμεται στη Μέση Ανατολή - στο Ιράν, στο Ιράκ. Αυτό το πιάτο σερβίρεται στο τραπέζι, ακόμα και στο Καζακστάν, και το κόβει πιο διακεκριμένο μέλος της οικογένειας!
9. Hakarl - σάπιο κρέας καρχαρία.
Hakarl -είναι σάπιο σάρκα του γίγαντα καρχαρίες της Γροιλανδίας . Άμβρα hakarl μιάζει με οσμή που επικρατεί στις δημόσιες τουαλέτες.
Στην Ισλανδία, αυτή η λιχουδιά μπαίνει στο υποχρεωτικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
10. Kiviak - φώκιες, γεμιστές με γλάρους. Είναι μια συνταγή για ένα γεύμα Χριστουγέννων στην κουζίνα του πιο βόρειων λαών που ζουν νοτίως της Αρκτικής από τη Γροιλανδία στην Τσουκότκα.
11. Lyutefisk.
Δημοφιλές στη Νορβηγία και στη Σουηδία, το πιάτο είναι σχετικά απλό: αποξηραμένα ψάρια, συνήθως γάδος ή ο μπακαλιάρος, τρεις ημέρες εμποτισμένα σε διάλυμα καυστικής σόδας, και στη συνέχεια, λίγες μέρες στο νερό. Μυρωδιά δεν παίζεται!!!!!
12. Surstroemming είναι μια κονσέρβα που προέρχονται από ζύμωση ρέγγας.
13. Casu marzu
Casu marzu — είδος τυριού που παράγεται στη Σαρδηνία, το πιο γνωστό από το περιεχόμενο των ζωντανές προνύμφες εντόμων.
Οι προνύμφες είναι μικρά (8 mm) σκουλήκια. Όταν είναι ανήσυχα, είναι σε θέση να πηδήξουν σε μια απόσταση 15 εκατοστών. Για το λόγο αυτό, για όλους που θέλουν να γευτούν τη Kasu Marci συνιστάται κατά τη διάρκεια γευμάτων να προστατεύουν τα μάτια τους.
14. Haggis
Haggis έιναι πρώτο στομάχι προβάτου. Έτσι, είναι γνωστό το εθνικό πιάτο της Σκωτίας, που αποτελούν αρνίσιο κρέας, καρδιά, στομάχι, τους πνεύμονες και το συκώτι.
15. Eskamoles.
Το Εθνικό μεξικάνικο πιάτο - αυγά των γιγάντιων μαύρων μυρμηγκιών που ζουν στην αγαύη. Συνήθως τα φάνε σε τάκος με σάλτσα γκουακαμόλε.
16. Sannakji - ένα ζωντανό χταπόδι. Στην Κορέα, θεωρείται εξαιρετική λιχουδιά. Μπορείτε να επιλέξετε το χταπόδι σε μεγάλα ενυδρεία, που συνήθως βρίσκονται στην είσοδο του εστιατορίου.
Ζωντανό ακόμη μωρό-χταπόδι κόβουμε και σερβίρουμε πασπαλισμένο με σουσάμι. Πλοκάμια συνεχίζουν να κινούνται... Γλύκα....
17. Τηγανιτό χαμστεράκι
18. Αρουραίοι
19. Μεταξοσκώληκας
20. Τηγανιτοί σκορπιοί
Μαρινάρετε για 30 λεπτά στο λευκό κρασί, προσθέτουμε μέλι και λεμόνι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς C για 5 λεπτά. Τρίβουμε το σκόρδο, πιπέρι και αλάτι. Βάζουμε σε σουβλάκι μερικά πτώματα και σερβίρουμε
21. Жареные тарантулы.
Пауки как пауки, только жареные и ядовитые. Разумеется, перед приготовлением ядовитые клыки удаляеются. Паучьи лапки, брюшко и ядовитые челюсти отдельно настаивают на рисовом вине — получается темно-коричневая мутная жидкость, которая поднимает общий тонус. В Камбодже между прочим жареные тарантулы считаются знатным деликатесом, почти как черная икра на Западе.
22. Кузнечики.
В Камбодже одно из самых популярных блюд — это особым образом приготовленные кузнечики. А еще кузнечиков обожают в США, в штате Миссури. Едят кузнечиков жареными, лучше горячими, в соевом или рыбном соусе, обильно посыпая красным острым перцем. Голову и лапки лучше сразу отделить вместе с желудком. Лапки — еда на любителя, они съедобны, но бывают необычайно длинными, поэтому их невозможно проглотить, не перекусив сначала каждую пополам. На вкус чем-то напоминают жареную картошку со своеобразным сливочным, чуть сладковатым привкусом.
так, в миссури я ни ногой
23. Тараканы во фритюре.
То же самое, что и кузнечики, только тараканы.
24. Личинки пчел.
В Китае пасечники едят пчелиные личинки. Поэтому пасечники отличаются силой и мужественностью. Личинки едят в сыром виде прямо в сотах с медом. Жаренные с солью и перцем, они служат отличной закуской к пиву. А еще из них готовят паштет. На вкус: в сыром виде имеют очень изысканный сладкий кремовый вкус
25. Суп из плаценты оленя.
Очень хорошее средство для мужской потенции и работы почек. Если нет возможности найти в натуральном виде, говорят можно купить в пилюлях.
26. Яички ягненка.
Из них еще готовят сотэ со специями и лимонным соком.
27. Пенис вола.
Основной довод, делающий пищу из гениталий животных привлекательной для человека это — тестостерон, вырабатываемый семенниками половой гормон. Такого рода рецепты во множестве используются и сегодня, особенно в Азии, где, в частности, вера в то, что суп из пениса тигра способен преобразить интимную жизнь, немало способствовала катастрофическому сокращению численности этого хищника. Вол, в отличие от тигра, пока еще не находится на грани исчезновения.
28. Мозг обезьяны.
Это не только туристический миф или сцена из «Индианы Джонса»: есть люди, которые регулярно питаются сырыми обезьяньими мозгами. Хотя в знаменитую байку о ресторанном блюде «мозги живой обезьяны» веры мало. В Камбодже на базаре можно запросто и недорого купить кило-два обезьяньих мозгов и тут же, на месте, скушать. Никто не сочтет это странным или безобразным.
29. Крокодил.
Просто крокодил.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου