25/8/11

Μπέτι Μπουπ


«...Το κεφάλι - ένα γιγαντιαίο φιστίκι, πυκνά ζωγραφισμένα μάτια με μάσκαρα, τα χείλη σε σχήμα του τόξου, φωνή μαριονέτας, κατσαρά μαλλιά και το φόρεμα που δεν κρύβει τίποτα - το τέλειο καυτό μωρό, τόσο αγαπημένο από τους Αμερικανούς - η Μπέτι κέρδισε τις καρδιές όλης της χώρας το 1932 στο πρώτο κινουμένο σχεδίο "Star "..."



Στις αρχές ήταν ένας σκύλος, κανίς. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο





Το 1932 για πρώτη φορά η θηλυκότητα προστέθηκε σε μια εικόνα από το cartoon ,οποία έγινε ένα βασικό χαρακτηριστικό της Betty.

Το 1934 τέθηκε σε ισχύ ο Κώδικας Hayes - ένα σύνολο κανόνων που θεσπίζονται από την κινηματογραφική βιομηχανία για το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να εμφανίζονται σε μία ταινία. Η επικρατούσα εικόνα της Betty δεν συμμορφωνόταν με τους νέους κανόνες. ¨Οπότε οι φούστες της έγιναν μακρές, η κοπέλα 16 ετών έγινε «μοναχική νοικοκυρά." Ο χαρακτήρας είχε χάσει τη γοητεία και το ενδιαφέρον του κοινού. Το 1939 το πρόγραμμα έκλεισε.
 
Το διάσημο τραγούδι της Μέριλιν Μονρό έχει το καλύτερο κομμάτι από το ρεπερτόριο της Μπέτι - Boop-Oop-A-Doop...Poo
Ενδιαφέροντα στοιχεία:
¨Κουέντιν Ταραντίνο γράφει την αρχική έκδοση του σεναρίου της ταινίας "Pulp Fiction" στο καφενείο του Άμστερνταμ με την επωνυμία «Betty Boop».
 
Freddie Mercury σε περιοδεία συναυλίας "Live Magic" εμφανίστηκε φορώντας  t-shirt με την εικόνα της Betty.
  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου