22/4/12

Θέλετε να κάνετε δώρο ρολόι? Ελάτε εδώ - Παράξενα και ακριβά ρολόγια

Franck Muller Aeternitas Mega 4

Αυτό είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα ρολόγια στον κόσμο. Ο τίτλος του «πιο δύσκολο» μετατοπίζεται συνεχώς από μάρκα σε μάρκα, όπως είναι η ζώνη  παγκόσμιου πρωταθλητή στην πυγμαχία, αλλά το 2009 αυτό το ρολόι ήταν "το πιο δύσκολο."
Στο ρολόι 36 επιπλοκών, 25 εκ των οποίων μπορείτε να δείτε πάνω στο καντράν. Ρολόι αποτελείται από 1483 κομμάτια. Στο καντράν του ρολογιού 19 βέλη.

Τιμή - $2 700 000.







BLU - MT3 Majesty Tourbillon

Σε αυτό το ρολόι βρίσκονται 3 Tourbillon.
Για μια οπτική απόλαυση, η συχνότητα επιβραδύνεται σε 14 400 τμχ / ώραΈνα τεράστιο τροχό ισορροπίας με διάμετρο 12,7 χιλιοστά ποικίλλει πιο αργά από ό, τι στο συνηθισμένο ρολόι και έτσι επιτρέπει με κάθε στροφή να δούμε καλύτερα το θαύμα της μηχανικής. Η συλλογή αυτή περιορίζεται στα 50 κομμάτια με ατομική αρίθμηση.

Τιμή - $450 000.




Chopard 201 Сarat

Το πιο ακριβό ρολόι στον κόσμο, αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων, και τώρα οι τιμές με μισό εκατομμύριο ή 100 χιλιάδες δολάρια, δεν φαίνεται να ειναι ψηλές. Αλλά σίγουρα τα άλλα πιο "φτηνά" φαίνονται πιο όμορφα απο αυτη ανεξέλεγκτη πολιτέλεια με 874 διαμάντια.




Uliss Nardin Freak Blue Phantom

Στις αρχές 2001 η εταιρεία Uliss Nardin παρουσίασε το ρολόι με το όνομα FREAK. Μέχρι στιγμής αυτό το ρολόι θεωρείται καλύτερος συνδιασμός της τεχνολογίας και τέχνης. Κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένες ποσότητες και μέχρι σήμερα παραμένει το πιο δημοφιλές μοντέλο στον κόσμο.
Καμία εταιρεία ρολογιών δεν παράγει πλέον κάτι τέτοιο. Freak - ένα από τα πιο καινοτόμα τεχνικά μοντέλα ρολογιών που σχεδιάζονται και παράγονται κατά τα τελευταία 100 χρόνια.
Αυτό το ρολόι περιέχει λιγότερα εξαρτήματα από οποιοδήποτε απλό ρολόι, και η καινοτομία εξοικονόμησης "γαϊτανάκι Tourbillon" ήταν απλά μια αναγκαιότητα. Μέχρι τότε, κανείς δεν θα μπορούσε να ρολόγια δεν διαθέτουν του εν λόγω σχεδιασμού. Με ανάπτυξη ενός μοντέλου FREAK ξεκίνησε η χρήση του πυριτίου όχι για διακοσμητικούς λόγους, αλλά για εργασία τμήματων του κινήματος

Τιμή - περίπου $100 000.




"Lunokhod"

Η κυριότερη καινοτομία είναι η λεπτομέρεια της 12 χιλιοστών διαμέτρου μπάλας, που συμβολίζει το φεγγάρι και είναι φτιαγμένη από χάλυβα Ινδικού Δαμασκού vutsa (Wootz), η οποία, όπως σκιά της γης, κλείνει σταδιακά το ασημένιο ημισφαίριο με μαύρο ροδίο, περιστρέφοντας γύρω από αυτό. Αυτή η απεικόνιση των φάσεων σελήνης χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην ωρολογοποιία.




Christophe Claret 21 Blackjack

Το παιχνίδι για μεγάλα αγόρια έχει – μπλάκτζακ, ρουλέτα και ζάρια. Μπλάκτζακ είναι κρυμμένο κάτω από κρύσταλλο ζαφείρι στο καντράν, στο οποίο παρουσιάζει τα μικρά παράθυρα με επικάλυψη ροδίου. Τα ζάρια είναι κρυμμένα στα πλευρά του σώματος, ενώ η ρουλέτα μπορεί να βρεθεί στο κάτω μέρος της γάστρας. Λουράκι είναι κατασκευασμένο από δέρμα κροκόδειλου, και ρολόι είναι διαθέσιμο σε μια επιλογή από λευκό ή ροζ χρυσό, μαύρο ή γκρι τιτάνιο.
Τιμή - $200 000.






Zenith - Defy Xtreme Tourbillon Zero-G El Primero

Μηχανισμός Zero-G είναι τοποθετημένος μέσα σε ένα γυροσκόπιο - είναι μια επιπλοκή λεπτομέρεια για τα αεροπλάνα, οποία ενημερώνει τον πιλότο για τη θέση του σε σχέση με τον ορίζοντα. Σε οποιαδήποτε θέση Zero-G παίρνει αυστηρά οριζόντια θέση. Και είναι συνδεδεμένο με το τροχό του ρολόι με μετάδοση και επιπτώση στην πρωτοφανή ακρίβεια. Παραδοσιακά σειρά Xtreme έχει 1000 μέτρα αντοχή στο νερό.
Τιμή - $500 000.




Romain Jerome Cabestan Titanic DNA Tourbillon Vertical

Romain Jerome, που άρπαξε ένα κομμάτι απο Τιτανικό (θαύμα!!!!), βγάζει ρολόγια με σκουριά πολυτελείας. Και τα λουράκια, αν δεν το καταλάβατε, είναι απο τους καναπέδες πάλι απο τον ίδιο πλοίο!








Romain Jerome Day&Night

Ρολόι "Day&Night" απο ελβετική εταιρεία Romain Jerome, πουλήθηκαν μέσα σε ένα 48ωρό στη τιμή $300.000. Ρολόι δεν δείχνει την ώρα (ποιός την θέλει?), απλα είναι φτιαγμένο απο ατσάλι που πήρανε απο Τιτανικό και πάλι...
Είναι διακοσμημένο με ζαφείρια, έχουν λουράκι αλιγάτορα, χάλυβα που καλύπτεται από τη σκουριά. Σε γενικές γραμμές, το μοντέλο μοιάζει με ένα συνηθισμένο ρολόι, αλλά δεν υπάρχουν αριθμοί, και το καντράν χωρίζεται σε δύο μέρη, εκ των οποίων ένα δείχνει τη σκοτεινή νύχτα, και το άλλο - την ημέρα.
"Οποιοδήποτε μπορεί να αγοράσει ρολόι, που δείχνει την ώρα, αλλά μόνο κάποιος ξεχωριστός μπορει να παρει ρολόι που δεν δείχνει ώρα", - πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Romain Jerome Yvan Arpa




Quinting Montre Mysterieuse Transparente

Quinting έφτιαξαν το πρώτο ρολόι με διαφανής μηχανισμό. Το κεντρικό τμήμα του μηχανισμού αποτελείται από πολλές πλάκες ζαφείρι με αντιανακλαστική επίστρωση, κατά την οποία ο δείκτης διάθλασης του φωτός τείνει στο μηδέν, και φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός.




Artya Tesla Skeleton Tourbillon by Yvan Arpa

Ο Ιβάν Άρπα σε συνδυασμό με το ταλέντο του την ικανότητα ενός Jacquet, ωρολογοποιό Valérien δημιούργησε ένα ρολόι προς τιμή του θρυλικού εφευρέτη Νίκολα Τέσλα. Η μοναδική τοπογραφία του χάλυβα δημιουργείται από μια ηλεκτρική εκκένωση 1.000.000 βολτ - ιδιόκτητο τρόπο της ArtyA εταιρείας.



Artya Coprolite by Arpa

Προσέξτε αυτό το σύνθημα: "Ρολόι φαίνεται σκατά, έτσι δεν είναι? Μα είναι η πραγματικότητα." Το καντράν του ρολογιού είναι κατασκευασμένο από coprolite - απολιθωμένα κακά των δεινοσαύρων. Λουρίδες από δέρμα μαύρου αμερικανικού δηλητηριόδης βάτραχο AGI - ένα από τα μεγαλύτερα βατράχια στον κόσμο.
Τιμή - $11 290.




de Grisogono Meccanico dG

Αυτό είναι το πρώτο μηχανικό ρολόι στον κόσμο με αναλογική και ψηφιακή οθόνη μαζί.



CVSTOS Challenge CTR-S

Σ'αυτό το ρολόι - μοναδική μηχανική, που συνδυάζει εξαιρετική τεχνογνωσία με sport σχεδιασμό. Στην πρώτη θέση, βέβαια, ο μηχανισμός, ένδειξη ώρας - δευτερεύουσα. Διατίθεται σε 5 τεμάχια ανά έτος.




Audemars Piguet Royal Oak Openworked





Nord Zeitmaschine Variocurve

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι σχεδιασμένο από τον Daniel Nebel, μηχανισμό που παρέχει μια εντυπωσιακή κίνηση του λεπτοδείκτη με διαφορετικούς ρυθμούς των παράτυπων σε κλειστή καμπύλη σε ένα 60-λεπτό κλίμακα.





Perrelet Turbine

Δεν είναι μόνο πρωτότυπος σχεδιασμός του ρολόι. Αυτό που αρχικά φαίνεται για το σχεδιασμό του καντράν είναι στην πραγματικότητα ένας διπλό-τυλιγμένος δρομέας, μοιάζει με μια τουρμπίνα αεροπλάνου, για αυτό και ονομάστηκε έτσι.




Pierre DeRoche GrandCliff TNT Royal Retro

Σε αυτό το ρολόι έξι δείκτες δευτερόλεπτου, καθένα από τα οποία κινείται σε σειρά, σαν να παραδίνει τη σκυτάλη.


Urwerk UR-110 Torpedo

Τιμή - $80 000.





Urwerk 202

Σε ρολόι υπάρχουν τρία κυβάκια, που δείχνουν τους αριθμούς. Κύβος περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του και κατά μήκος του καντράν. Από κάθε κύβο εκτείνεται βέλος (σε κάθε στιγμή μόνο ένα), το οποίο δείχνει λεπτό. Στο ρολόι φαίνεται η κίνηση ενός δορυφόρου της Γης και αποτελεί δείκτη της ημέρας ή της νύχτας.
Τιμή- $100 000.



Movado Tourbillon Museum Watch

Το πιο σεμνό ρολόι. Έβγαλαν μόνο ένα, αυτό φαίνεται στην επιγραφή 1/1. Κόστος είναι άγνωστος.



Manufacture Royale Opera

Το σώμα αποτελείται από 60 κομματια, που μπορούν να αναλυθούν σε ένα ακορντεόν.
Ο μηχανισμός αποτελείται από 319 τμήματα απο χρυσό, ζαφείρι, λουράκι αλιγάτορα, ροζ χρυσό και γκρι. Κυκλοφορία - 12 αντίγραφα.
Τιμή - $1 200 000.






Maurice Lacroix Masterpiece Regulateur Roue Carree

Τι μπορεί να είναι πιο περίεργο απο τετράγωνο μηχανισμό?
Κυκλοφορία - 99 τεμάχια.





Richard Mille RM 012 Tourbillon

Richard Mille έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο μηχανισμό απο Anticorodal 100 (αλουμίνιο, μαγνήσιο και πυρίτιο). Αυτό το κράμα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των φερόντων στοιχείων στη ναυπηγική βιομηχανία, ουρανοξύστες και σπορ αυτοκίνητα. Το σώμα «μηχανής» είναι κατασκευασμένο από πλατίνα, δείγμα 950-ου. Πριν έρθει στο φως, ρολόι δέχεται πάνω απο 20 000 διάφορες δοκιμές. Υπάρχουν 30 αντίγραφα.
Τιμή - $525 000.




HM4 Thunderbolt

Για αυτούς που βαριούνται να γυρίζουν το χέρι τους για να δουν την ώρα, ο σχεδιαστής  Maximilian Büsser δημιούργησε  Κάθε έτος βγάζουν μόνο 25 τεμάχια.
Τιμή - $158 000.






Bell & Ross - BR 01 red radar

Κυκλοφορία - 99 τεμάχια.




4N MVT01/D01/4





Harry Winston Opus Eleven

Τιμή - απο $230 000.




Και στο τέλος, το πιο απαισιόδοξο ρολόι του κόσμου!!!!

Mr.Jones Watches "You Will Die"

Memento mori, φίλοι μου:)


Αν σας ενδιαφέρει θέμα με ρολόι, ελάτε
εδώ
και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου