3/4/12

19 όντα που μπορούν να σας φάνε

Εάν μερικές φορές είστε συγκλονισμένη από τη σκέψη ότι κανείς δεν σας  συμπαθεί και δεν σας χρειάζεται, είναι σίγουρα λάθος.

Γύρω μας βρίσκονται γεμάτη πάθος οι λάτρεις, οι οποίοι ονειρεύονται να γνωρίσουν τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο σας πιο κοντά.

1.
Από την Κόστα Ρίκα Chalcid καμικάζι
Πολλοί Chalcids γεννούν τα αυγά τους στα όργανα των θηλαστικών, αλλά μόνο αυτό το είδος αισθάνεται μια ιδιαίτερη αγάπη για τον άνθρωπο. Περισσότερα μπορεί να πει ο Michael Kentrell, ένας αγρότης απο Νέα Αγγλία. Τον καημένο δάγκωσε στο αυτί τόσο πολύ, ώστε δύο εβδομάδες πονούσε αφόρητα και δεν άκουγε τίποτα.
19 существ, которые могут тебя съесть

Αλλά στην τρίτη εβδομάδα, το βράδυ, η σύζυγος του Μιχαήλ, ξυπνήσε και  διαπιστώθηκε ότι από το αυτί του συζύγου της στο μαξιλάρι βγαίνουν μικρά έντομα. Επείγουσα χειρουργική επέμβαση έσωσε τη ζωή αγρότη - από το αυτί του, κατασχέθηκαν 400 γραμμάρια προνύμφες που ήταν έτοιμες να μετατρέψουν σε ενήλικες. Αν αυτό είχε συμβεί, το κεφάλι του αγρότη θα είχε εξερράγη ακριβώς από μέσα.
2. Vandelli

19 существ, которые могут тебя съесть

Γνωρίστε. Τάξη Siluriformes , οικογένεια Pygididae. Vandelli γατόψαρο - είναι αηδία πλάτος τέσσερις παρα τρία χιλιοστά και μήκους περίπου πέντε εκατοστών, διαφανές, σαν ζελέ. Ζει μπάσταρδος (έχω λόγο να το αποκαλώ έτσι) στη Νότια Αμερική, αν και, σύμφωνα με κάποιούς Ιχθυολόγους, μπορούν να ζουν σε κάθε βιοτόπο. Έτσι, εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε Vandelli σε φιλικό περιβάλλον και στη νότια Ευρώπη και την Ασία και την Αφρική, και αν το κάνει κάποιος, θα είναι ο μεγαλύτερος τρομοκρατης όλων των εποχών, μεγαλύτερος απο τους Λένιν και Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Vandelli κολυμπάει και μυρίζει. Στο ρύγχος έχει υποδοχείς που αντιδρούν στη μυρωδιά της ουρίας. Μόλις μυρίσει, Vandelli τρέχει στη πηγή του αρώματος και ανεβαίνει απο τη τρύπα του καναλιού του πέος. Στα βράγχια των οστών έχει άγκιστρα, με την οποία προσκολλάται στα τοιχώματα του καναλιού και συνδέεται μαζί τόσο στενά ώστε είναι αδύνατον να βγάλουμε Vandelli έξω.
Καθισμένη στο πέος, Vandelli περιστρέφεται γύρω από το σώμα με άγκιστρα και τρέφεται με το αίμα που ρέει μέσα στο στόμα του - το θύμα υποφέρει απο τα βασανιστήρια της κόλασης. Αφαίρεση της Vandelli είναι δυνατή μόνο μέσα από μια περίπλοκη χειρουργική επέμβαση.  



 Και οι ντόπιοι ποτέ δεν ουρούν στο νερό - είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούν απο τα σμήνη των Vandelli.
3. Τίγρης


19 существ, которые могут тебя съесть

Το μεγαλύτερο σαρκοφάγο ζώο της οικογένειας γάτας. Μέγεθος μέχρι 2,8 μέτρα σε μήκος, βάρος - 400 κιλά. Κάθε δέκατο τίγρη (δεν πειράζει - Βεγγάλη, Amur ή Σουμάτρας), γίνεται κατά κάποιον τρόπο κανίβαλος, και απο τα πάντα στον κόσμο, προτιμά την ανθρώπινη σάρκα, ενώ οι υπόλοιποι εννέα από τους συγγενείς του αγνοούν αυτήν την λιχουδιά, και ακόμη και σκοτώνοντας έναν άνθρωπο σε μια έκρηξη οργής, ποτέ μην προσπαθούν να τον φάνε.

4. Κρότωνας - κοκκινόσωμος

19 существ, которые могут тебя съесть

Κατανεμημένα σε όλο τον κόσμο. Φαίνεται ελκυστικό και ήσυχο - σε μια τρίχα του χεριού μπορεί εύκολα να κριφτεί. Μπορείτε εύκολα να πάρετε το Κρότωνα κάπου στη φύση: συνήθως σπεύδουν στα πόδια σας, στον αστράγαλο.

5. Αρκούδα


19 существ, которые могут тебя съесть

Αρκούδες επιτίθενται όχι μόνο από φόβο ή την άμυνα του εδάφους, αρκούδες - κανίβαλοι.

6. Dracunculus - υποδόρια σκουλήκια

19 существ, которые могут тебя съесть

Εμφανίζεται στην Αφρική και την Υεμένη. Μην πατε στην Αφρική και στην Υεμένη. Και αν κατά λάθος πατε εκεί, να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό. Και μην προσπαθήσετε να ανοίξετε το στόμα σας, αν κολυμπήσετε. Καλύτερα να μην κολυμπάτε. Όχι, δεν είναι παράνοια, στην Αφρική και την Υεμένη υπάρχουν υποδόρια σκουλήκια.
Έτσι, μαζί με το ακατέργαστο νερό μπορείτε να καταπιείτε κάποιους ψύλλους νερού που έχουν μολυνθεί με το παράσιτο. Ψύλλοι - είναι λεπτομέρεια, γιατί απλά αφομοιώνονται στο γαστρικό υγρό. Μας νοιάζουν οι προνύμφες του παρασίτου. Διεισδύουν στους ιστούς και αυξάνουνται, φθάνοντας σε τέσσερα μέτρα στο μήκος. Για κάποιο λόγο, τα σκουλήκια σε ένα θύμα υπάρχουν μόνο σε ζεύγη.
Περίπου ένα χρόνο αργότερα, το αρσενικό πεθαίνει και θυλικό αρχίζει να αναζητά μια διέξοδο. Οδηγάει τους ιστούς του σώματος, έρχεται κάτω στο πόδι, και κάνει την τρύπα. Το πόδι φλεγμαίνει, φαίνεται όγκος, οποίος τελικά ανοίγει, και το σκουλήκι αρχίζει σιγά-σιγά να βγαίνει. Τελετή απελευθέρωσης του μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, όλα συνοδεύονται από έντονο πόνο και υπόλευκο υγρό που περιέχει εκατομμύρια επικίνδυνων προνύμφες.


7. Παράσιτο των εντέρων

19 существ, которые могут тебя съесть

Οι προνύμφες του υπομονετικά κάθονται στο έδαφος και περιμένουν πότε θα πατήσουμε με γυμνά πόδια. Μόλις συμβεί αυτό, μικροσκοπικές αγκυλόστομα διεισδύουν μέσα από τους πόρους του θύματος, συμπιέζουν τα αιμοφόρα αγγεία, και από εκεί στους πνεύμονες και στη στοματική κοιλότητα. Και τέλος, το μακρύ δρόμο έχει ολοκληρωθεί - μαζί με την τροφή κατάποσης προνύμφες βρίσκονται στο γαστρεντερικό σωλήνα.
Εδώ, στο λεπτό έντερο, ωριμάζουν τα παράσιτα, από τώρα και στο εξής, η ύπαρξή τους είναι ρόδινη: ζεστή, φιλόξενη. Ένα άτομο με αγκυλόστομα μπορεί να αναγνωρίσει την ασθένεια από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:αναιμία, μόνιμη κούραση, υπνηλία και θέληση να φάει όλα τα είδη των σκουπιδιών. Για παράδειγμα, κιμωλία, άργιλο, ζουμερό κομμάτι της γυψοσανίδας.


8. Βακτήρια

19 существ, которые могут тебя съесть

Ζουν μέσα μας και έξω. Μας τρώνε κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας και θα μας φάνε στο τέλος. Αλλά να μην θυμώνουμε - χάρη σ'αυτά υπάρχουμε ως είδος.



9. Κοράκι

19 существ, которые могут тебя съесть

Αυτά πονηρά πουλιά δεν επιτέθουνται σε ώριμους ανθρώπους, αλλά στα μικρά παιδιά μπορουν να ορμίξουν.

10. Ανακόνδας

19 существ, которые могут тебя съесть

Στην ουσία αυτά τα τεράστια φύδια (μέχρι 16 μέτρα) τρώνε μαιμούνια, αλλά δεν βλέπουν καλά, οπότε αν κάποιος δεν πλένεται και δεν ξυρίζεται - μπορεί να γίνει θύμα του φυδιού.



11. Σκνίπα

19 существ, которые могут тебя съесть

Τη μυρωδιά ανθρώπου το θυλικό του κουνουπιού νιώθει απο 3 χλμ. Αλλά είναι παιδικό ταλέντο μπροστά σε σκνίπα, οποία μπορεί να μυρίσει άνθρωπο απο 10 χλμ!


Στη Σιβιρία παλιά υπήρχαν εκτελέσεις - γυμνό άνθρωπο έδεναν στο δάσος. Μέσα σε ένα 24-ωρό έμεινε μόνο σκελετός του.

12. Ψείρα

19 существ, которые могут тебя съесть


13. Κροκόδειλος

19 существ, которые могут тебя съесть

20 άνρωποι σε ένα χρόνο γίνονται θύματα απο τον κροκόδειλο.

14. Παράσιτο του εγκεφάλου

19 существ, которые могут тебя съесть

Παράσιτο που ζει στις γάτες... 40 % κάτοχους αυτού του υπέροχου ζώου υποφέρουν απο αυτή ασθένεια. Συμπτώματα είναι: συνάχη, πονοκέφαλος, αδυναμία.




15. Τερμίτης-φάντασμα

19 существ, которые могут тебя съесть

Κολπικό παράσιτο. Αν κάτι σας τσούζει "πίσω" - την πατήσατε. Στο ποπό σας μπήκανε τερμίτες-φαντάσματα. Σε κάποιες περιπτώσεις απο το παχύ έντερο οι γιατροί έβγαζαν απο 2 κιλά αυτού έντομου.

16. Jean Bedel Bokassa

19 существ, которые могут тебя съесть

ΟΠρόεδρος της Κεντρικής Αφρικάνικης Δημοκρατίας αγαπούσε πολύ τον λαό του, με σάλτσα και σως.

Όταν τον Ιανουάριο του 1979 στην πρωτεύουσα, Μπανγκουί, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έγινε μια επίδειξη φοιτητών που διαμαρτύρονταν ενάντια σε αυτό που έγιναν, στη πόλη έχει συλληφθεί πάνω από εκατό παιδιά ηλικίας απο 6 έως 16 ετών. Σαράντα παιδιά ο αυτοκράτορας διέταξε να σταλούν στην κουζίνα, και τα άλλα έβαλαν στην πλατεία έξω από το παλάτι και αυτοκράτορας ο ίδιος πέρασε πάνω απο τα σώματα των παιδιών πολλές φορές με ένα φορτηγό. Ωστόσο, αυτή ήταν η τελευταία σταγόνα.

Όχι, δεν επαναστάτησαν οι άνθρωποι . Οι άνθρωποι παρέμειναν σιωπηλοί. Αλλά η Γαλλία αποφάσισε να θέσει τέρμα σε αυτές τις γαστρονομικές πολυτέλειες, και τον Σεπτέμβριο του 1979 τα γαλλικά στρατεύματα Μπανγκούι κατασχέθηκαν. Ωστόσο, κανένα δικαστήριο δεν έχει πραγματοποιηθεί: ο άνθρωπος-τρώγων έζησε ήσυχα στη Γαλλία στο δικό του κάστρο, και το 1986 ήταν καν υποψήφιος και πάλι για την προεδρία της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

Και οι άνθρωποι της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας καλωσόρισαν θερμά την επιστροφή του Μποκάσα. Ναι, υπήρχε μια φοβερή πείνα, η ανεργία. Αλλά ήταν ένα πραγματικός αυτοκράτορας. Ιδιοκτήτης. Λοιπόν, καταλάβατε....

Τελικά το συκώτι του ήταν πιο έξυπνο από την πλειονότητα του πληθυσμού της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και με σκληρό τρόπο τερμάτισε την ύπαρξη του τέρας στο τέλος του 1986.


17. Λύκος

19 существ, которые могут тебя съесть

Στη 5-τη θέση.

18. Κεστοειδής σκώληκας

19 существ, которые могут тебя съесть

Το πιο πιθανό είναι να το βρει κανείς στη μπριζόλα με αίμα, όπως το παράσιτο εισέρχεται στον οργανισμό με βάση το κρέας άψητο.

Συμπτώματα της λοίμωξης ελμινθικών (απώλεια βάρους, αδυναμία, ζάλη) - για να πηγαίνετε στο γιατρό.


19. Κατσαρίδα!!

19 существ, которые могут тебя съесть

Εάν το σπίτι άψυχο, αφιλόξενο για υποδοχή τις κατσαρίδες και αυτές δεν μπορούν να βρουν βρώσιμη ψίχουλα, τα μικρά ζώα πάλι καταφέρουν να επιβιώσουν. Τη νύχτα, πεινασμένες κατσαρίδες έρχονται στον ύπνο και  δαγκώνουν τα πόδια τους ανθρώπους.


Θα δούμε ποιος σε αυτόν τον πλανήτη είναι το πιο αδηφάγος.


Ο άνθρωπος τρώει - 
- 1500 βρώσιμα είδη εντόμων.
- 2897 είδη βρώσιμων φυτών.
- 1,5 εκατομμύρια είδη ζώων στη γη και οι άνθρωποι μπορούν να φάνε σχεδόν όλα είδη.
- 2000 είδη βρώσιμων μανιταριών.
- Περίπου 10 000 είδη θαλάσσιων ζώων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου